Technieken

Acupunctuur

De energie (Qi) in ons lichaam vormt een netwerk van verschillende energiebanen, die men meridianen noemt.
Zeer fijne naaldjes worden op specifieke acupunctuurpunten in het lichaam aangebracht om onze energie (Qi) in balans te brengen. 
Ons lichaam telt meer dan 350 acupunctuurpunten. Hierdoor kan toegang verkregen worden tot de meridianen en zo ook tot onze organen.
Door de juiste combinatie van punten te vinden kan de energiestroom in balans worden gebracht.


Cupping

Cupping zijn glazen bollen waar de lucht uitgetrokken wordt met een vlammetje en die zo op het lichaam geplaatst een vacuüm creëren tussen de cup en de huid. De bovenste huidlaag wordt gelift waardoor de doorbloeding verbeterd wordt.
Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen en is een zeer geschikte behandeling voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid.


Moxa

Het gedroogde kruid bijvoet is samengeperst tot een sigaar. Het uiteinde wordt aangestoken en vlak boven de huid boven een acupunctuurpunt gehouden. Het geeft warmte aldaar en zo stimuleer je dit punt.
Moxa wordt gekozen wanneer het belangrijk is om warmte aan het lichaam toe te voegen.


Moxalamp (= TDP-lamp)

Deze bestaat uit een infrarood lichtbron, die een zwarte keramiekplaat verhit. De mineralen in de keramiekplaat zorgen voor een warmte die diep in de huid en in het onderliggend weefsel doordringt. Het verbetert de circulatie van bloed, de circulatie van energie in de meridianen en het verhoogt onze stofwisseling.


Chinese hoofdmassage

In ongeveer 30 minuten kunnen we met Chinese hoofdmassage, die acupunctuurpunten op schedel en aangezicht masseert, volgende effecten verkrijgen:

- verminderen van hoofdpijn,
- verminderen van spanningen in nek en schouders,
- stimuleren van de circulatie van qi en bloed in de meridianen,
- verkrijgen van mentale kalmte,
- verminderen van rimpels en van het uitzicht van de huid in het aangezicht.

Deze massage is bijzonder geschikt om stressgerelateerde klachten positief te beinvloeden.